10 Mart 2012 Cumartesi

Resimli Havuçlu Kek Tarifi


Malzemeler :
  • 3/4 Su bardağı sıvı yağ
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardağı toz şeker
  • 4 Havuç
  • 2 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Su bardağı ceviz
  • 2 Su bardağı un
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Pudra şekeri
Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi :
  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar mikser ile çırpın. Sıvı yağ ilave edin, düşük ayarda biraz daha çırpmaya devam edin,
  2. Kabuklarını soyup rendelediğimiz havuçları tarçınla beraber karışıma ilave edip çırpmaya devam edin,
  3. Dövülmüş cevizi kabartma tozu ile birlikte ilave edip, çırpın. Son olarak unu ilave edip, hamur kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hamuru dölün.
  4. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.
  5. Üzerine pudra şekeri eleyerek servis edin.
Dipnot: Biz şık görünmesi için havuçtan bir parçayı ufaltarak minik havuçlar yaptık.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder